Levél megtekintése böngészőben

Csak Egyet Szolgálat

Hívők a rászorulókért

Kedves Barátaink!


Júniusunk számokban: 116 678 Ft-tal segítettünk, több, mint 20 rászorulót gyógyszer kiváltásban, közel 80000 Ft-tal segítettünk élelmiszercsomag vásárlásában, utazásban, díjtartozás kifizetésében, rezsi kifizetésben családjainknak. Az iskolai szünet miatt sok helyen problémát jelent a gyermekek otthoni étkeztetése, felügyelete. Önkénteseink segítenek egy nagy családnál a gyermekek szállításában, felügyeletében.
Köszönjük adományaitokat, anyagi és tárgyi támogatásotokat! Ezek nélkül mindezt nem tudnánk megtenni!
 

                       Jenő- A lemez két oldala                              

Szolgálatunknál sokszor szembesülünk azzal, hogy az, amit jelenleg látunk egy ember életében, csak a lemez egyik oldala…érdemes magunkat is érzékennyé tenni, hogy merjünk a dolgok mögé nézni, mi is lehet a másik oldalon.
Az 50-es éveiben járó férfi egykor még maga is hajléktalanokat segítő szervezetnél önkénteskedett, a vakok intézetében gyerekekkel foglalkozott, lassan egy éve ő került szorult helyzetbe, s így szolgálatunkhoz. Életét egy betegség törte ketté a huszasévei végén, amiből nem teljesen tudott felépülni, fizikailag megterhelő munkákat már nem tudott vállalni. Az addig jó életmódot folytató férfi rákényszerült arra, hogy felélje tartalékait, eladta vagyonait… s mostanra nincs semmije.
Betegápolóként, időgondozóként és portásként rövidebb ideig dolgozott, de jelenleg nincs munkája.
A nyugdíjig hátralévő időre keresünk neki egy olyan munkalehetőséget, ahol részmunkaidőben dolgozhatna, méltóságát visszakaphatná. Ha valaki tud segíteni, munkát ajánlani, kérem, írjon nekünk: a csakegyet@gmail.com-ra.
 

Bibliaóra

Isten ismét megpecsételte, hogy mennyire fontos,  az, hogy beszéljünk Jézus megváltásáról  a hozzánk betérő embereknek.   János a  huszon éves  roma fiú  már régebb óta jár hozzánk és noha többször részt vett evangelizációs összejövetelen, valahogy most nyílt meg annyira a szíve, hogy Isten megérinthesse. Bibliaóránkon az igehirdetés alatt, csendben, magába roskadva ül. Néha megtörli a szemét.  Aztán kéri, hogy külön is imádkozzunk érte. Kis kápolnánkban,  Jézus színe előtt térdelve  azután egész élete, minden fájdalma, bűntudata  felszakad…Arca eltorzul, az átélt bűntudat fájdalmától, úgy görnyed most  össze a falon függő feszület előtt , mint ahogy  a bűnös asszony tehette annak idején…
Míg imádkozunk , átéljük mi is  Jézus végtelen irgalmát, atyai szeretetét ahogy magához fogadja őt…Fontosak az ilyen pillanatok, amikor újra felismerjük, hogy  milyen fontos az, hogy ezt az Égi Irgalmat újra és újra felkínáljuk ezeknek a sokat szenvedet, „ pályán kívűlre” sodort embereknek… Mennyire szereti őket Isten!   János tényleg  meg akar változni. A számára legmegfelelőbb  rehabilitáció lehetőségeit  szakemberekkel együttműködve keressük. Jelenleg a Misszió Alapítványnál sikerült lakhatást biztosítani számára.

Embereinkre emlékezünk

Nem kap helyet a helyi napilapban, nem ír búcsú üzenetet senki fészbukjára, nincs sírjára tett koszorú, és még halotti tor sem. Ki gyászolja a hajléktalant?
Azokra szeretnénk emlékezni, akiknek nincs senkijük. Hajléktalanjainktól búcsúzunk, akik ebben az évben, hónapban haltak meg.
Mélyen érint minket az utóbbi halál, Tónié. Az ötvenes éveiben járó, törött orrú férfi intézményünk megnyitása óta szinte minden nap jelen volt. Harmonikájával, derűs jelenlétével mindenkit megvidámított. Szeretett minket, s mi is őt. Ami még fontosabb Istent is. S talán ennyi elég is…
Hisszük, hogy szíve most felüdülhet Teremtője kezében, s nem csak neki, hanem a sok „névtelen senkinek” , akiket mégis név szerint tartott számon a legnagyobb Szeretet:  „Ne félj, mert megváltalak; neveden szólítalak: az enyém vagy.” Iz 43,1 
 

Az élet játéka

Kiskorban elvesztett édesanya - lépjen kettőt hátra.

Alkoholista édesapa - egy körből kimarad.

Korán elkezdett felnőtt kor, testvérek gondozása – csak 1-est dobva léphet tovább.

Tanulmányok elmaradása, 30 évnyi fizikai munka – csak egyet léphet előre.

Alkoholista férj- lépjen vissza a kör elejére.

Önkormányzati lakás – kétszer dobhat.

Hirtelen jövő kiadások, adósságba zuhanás – egy körből kimarad.

Egészségügyi problémák, gerincbántalmak – lépjen vissza 2-t.

Folyamatos létbizonytalanság- lépjen vissza. Újra.

Türelemben, reményben élni- lépjen előre 3-at.

 

Ha szívesen segítené azt a törékeny asszonyt, aki 50 éve játssza az életnek ezt a különleges játékát, kérem, támogassa Vilmát és családját.  Kiadásaik jóval magasabbak, mint havi jövedelmük, így a lakástörlesztő részlete minden hónapban nagy teher Vilma számára. (Havi 25000 Ft)

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: Vilma

EFRATA Alapítvány 11719001 – 20322546,  
IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 000 0000    SWIFT OTPVHUHB

angol csoportunk

adományboltunk termékei

Adományboltunk

Az Izabella u. 36-38 szám alatt lévő adományboltunk könnyen megközelíthető a Jászai Mari tértől, a Keleti Pályaudvartól egyaránt.
Boltunkba válogathat az egyedi ajándéktárgyak közül, könnyen találhat olvasnivalót nyaralására,
nyári ruháink, háztartási cikkeink közül találhat magának valót.
Szívesen várunk további adományokat, társasjátékokat, sporteszközöket, régi játékokat, s minden olyan holmit, ami más számára még értékes lehet!
Nézzen be hozzánk, vigye hírünket!
 

nyári portékák

 

Kövessenek minket!

          BOLT                        

 

Köszönjük segítségét!