Levél megtekintése böngészőben

Csak Egyet Szolgálat

Hívők a rászorulókért

Kedves Barátaink!

Augusztusban intézményünk felújítását megkezdtük, festettünk, megújultunk.
Vendégeinknek 162.800 Ft-ért tudtunk gyógyszer és élelmiszertámogatásban segíteni.
Iskolásainkat a tanév elején 98.000 Ft értékben utalványokkal támogattuk. 150 kg paprika adományt kaptunk a Katolikus Karitásztól. Köszönjük a havi támogatásokat, önkénteseink mindennapos segítségét! Áldott hónap van a hátunk mögött…

Felújítunk

Reményt adni olyan környezetben lehet még inkább, ami rendezett, szép, ha meglátja valaki biztonyságban érezheti  magát. Szerettük volna, ha intézményük is egy szép, motiváló környezet lenne vendégeink számára...  Több hónapos gyűjtögetés után, a költségvetésből sikerült kiszorítani egy nagyobb összeget, ezáltal a nyár folyamán egy felújítást elkezdeni, ipari páraelszívók segítségével most tartósabb festés készülhetett. Szeretnénk egy „nappali”, beszélgető sarkot kialakítani, ehhez várunk ötleteket, felajánlásokat.

Számlaszámunk: Efrata Alapítvány, 
 11719001 – 20322546

Bibliaóra

Az elmúlt hetekben a korábbinál is élénkebben megtapasztaltuk Isten Szentlelkének működését szegényeink között.  A Bibliaórára való imádság alatt egy alkalommal az Úr a szívünkre helyezte ezt az igét: „Jöjjetek Atyám áldottai…vegyétek birtokba a földet…! „ (Mt. 25. 31. ) Úgy éreztük, hogy Isten maga várja terített asztallal az Ő szegényeit!  És valóban, az imádság alatt és utána is Isten betöltötte a szívünket az  Ő végtelen szeretetével ezek iránt az emberek iránt, megértettük, hogy Ő valóban gyermekének tekinti mindnyájukat és személyre szólóan is figyel rájuk. Egészen más szemmel tudtunk így nézni a velünk szemben korábban gyakran ellenséges, a rendet állandóan megbontó résztvevőkre is – és megértettük, hogy a türelem amivel fogadtuk őket és megnyilvánulásaikat, már túlmutat rajtunk.  Próbáljuk a Szentlélek vezetésére bízni az egész alkalmat és a Lélek valóban el is jön.
Talán soha nem volt még annyi résztvevő, mint két héttel ezelőtt. Megdöbbentő volt látni, a sok megalázott, meggyötört életű ember vágyát Isten felé. Az Isten melletti döntés fontosságáról volt szó. Noha semmiféle módon nem jutalmazzuk és nincs ellátáshoz sem kötve, mégis az óra végén gyakorlatilag mindenki úgy döntött, hogy Jézus parancsai szerint akar élni!  Sokan kértek akkor is személyre szólóan is közbejáró imádságot és – számunkra is néha megdöbbentő módon – egyesek már másnap jelezték, hogy változás állt be az egészségi állapotukban, vagy a körülményeikben.  
A munkatársak közös imádsága alatt az ÚR egy ízben szólt hozzánk.  Felszólított, hogy tárháza végtelen, kérjük az Ő Lelkét, hogy tudjuk végezni a munkánkat.  Megtapasztaltuk, hogy amit Jézus mondott ma is igaz:  ha kérjük a Lelket, Ő valóban eljön és cselekszik. (Luk. 11. 5.-11.) 
Működésünk csúcspontja mindig a keddi imaóra -  ilyenkor kapunk mi magunk is erőre, mert megtapasztaljuk Isten végtelen irgalmát és szeretetét a hozzánk vezérelt emberek felé. A legjobb evangelizáció pont ez:  amikor ezt a szeretetet, a gyógyulásokból, az imameghallgatások révén embereink és mi magunk is, közvetlenül megtapasztaljuk.  

Közösségi felkarolás

Számtalan olyan emberrel van kapcsolatunk, akik hónapról hónapra nehezen élnek, segítségünk nélkül mindig krízishelyzetbe kerülnének. Ilyen Anna és családja is. Már korábban írtunk róluk, a 4 gyermekét egyedül nevelő édesanyáról, így hallott a családról egy közösség, s határozta el, hogy egészen újszerű módon támogatják a családot.
A Fekrány közösség februárban „fogadta örökbe” a családot. A kapcsolat kezdetén az intézményünkben találkoztak, ismerkedtek meg egymással.
Nem csupán anyagi támogatással segítik a családot, hanem élményekkel teszik színesebbé a gyermekek életét. A kislánnyal moziba mentek, a fiúk pedig életükben először mehettek el egy focimérkőzésre, más esetben kirándulni mentek az egész családdal.
Köszönjük a segítséget!
 

Karolj fel...


Ha szíveden van mások megsegítése, és hosszabb távon szeretnél egy-egy életet, családot felemelni, akár egyedül, akár baráti-, munkatársi társasággal, közösséggel, akkor  a Fekrány közösséghez be tudsz kapcsolódni szolgálatunk „Karolj fel” programjába.
Olyan embereket, családokat fogadhatsz örökbe, akik nem tehetnek róla, hogy abba a helyzetbe kerültek, amibe most vannak. Egy tragédia, betegség, váratlan kiadás, nem megfelelő lakhatási viszonyok miatt egyedül, segítség nélkül nem tudnak kilábalni ebből a bizonytalan helyzetből, amiben vannak.
A segítés mértéke, módja rajtad, rajtatok múlna, szívesen segítünk megtalálni a szolgálattal a legmegfelelőbb utakat.
További információért kattints ide.

Adományboltunk

Boltunk folyamatosan megújuló árukészlettel várja vásárlóit.
A kényelmesebb vásárlás érdekében, akár online is vásárolhatnak, itt webshopunkon.
A hónapban egy esküvői ruha is érkezett,
akit érdekel megtekintheti adományboltunk facebook oldalára kattintva. Várjuk vásárlóinkat és adományozóinkat egyaránt!
 

Tanszertámogatás

Tanév elején mindig nagy terhet jelent a nagy családok számára az iskolára, óvodára való felkészítés. A tankönyvek mellett, rengeteg tanszerre is szükség van, amit sokszor évről- évre pótolni kell. Ez egy-egy gyerek esetében több tízezer forintot is eléri. Szolgálatunk augusztus végén utalvánnyal támogatta a rászoruló nagycsaládosainkat, fejenként 4-6000 Ft-tal.
Kérjük, ha tehetik imádkozzanak a gyermekekért, hogy megtalálhassák a helyüket az iskolában, imádkozzanak tanulmányaikért! Köszönjük!
 

 

Kövessenek minket!

          BOLT                        

 

Köszönjük segítségét!