Levél megtekintése böngészőben

Csak Egyet Szolgálat

Hívők a rászorulókért

Kedves Barátaink!


Amikor más is be tud kapcsolódni szolgálatunkba,
megérti víziónk és küldetésünk alapjait, úgy érezzük, hogy 
nem vagyunk egyedül!
A hónapban megtapasztaltuk ezt az egységet önkénteseinkkel,
gyakornokainkkal, támogatóinkkal, és keresztény szlovák testvéreinkkel,
akik Prešovból érkeztek hozzánk,
hogy elmondják az egész életet átitató örömhírt, 
ami az egyetlen út az igazán boldog és teljes élethez!
Köszönjük, hogy részesei vagytok szolgálatunknak!

Végre békében

Az Önök segítségét kérve, korábban már beszámoltunk E.- ről, erről a fantasztikus áldozatokat hozó pesti édesanyáról, aki éjjel is és nappal is munkát vállalva, egyedül neveli a hét (!) gyermekét. Pártfogóink jelentős anyagi segítségével most végre sikerült emberhez méltó körülmények közé elhelyezni a családot, egy gyönyörű két szobás lakásba, úgy hogy immár attól sem kell rettegniük többé, hogy mikor költöztetik ki őket...Köszönjük a támogatásokat mindenkinek! Hogy az Édesanya tovább gyűjthessen saját lakásra, további segítségre lenne még szükség a lakás bebútorozásában. Ha van 4 - 6 nélkülözhető műanyag vagy könnyű fa széke, vagy egy asztala vagy akár főzőedényei kérjük keressen meg minket! Anyagi támogatást is örömmel elfogadunk a család számára. Ebben az esetben kérjük a közlemény rovatában tüntessék fel: "Hét gyerek" ! Elérhetőségünket a csakegyet.hu honlapon láthatják. Köszönjük!

 

Gyakornokaink

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem két szociálpedagógus hallgatója töltötte nálunk gyakorlatát. Tapasztalataikról kérdeztük őket.

Dorka:

3 éve jártam már az intézményben önkéntesként, most viszont szakmai szemmel tudtam megfigyelni a működést. A gyakorlat során kihívás volt, hogy több poszton kellett, komplex figyelemmel működnöm, megismertem az adminisztrációt, a szociális ügyintézést, a vendégekkel való kapcsolatfelvétel módjait. Időbe tellett amíg teljesen azonosulni tudtam a „Csak EGYET” víziójával, sokszor ez egy hosszabb folyamat egy-egy ember életében. Nem szabad az átlaghoz mérni az embereket, mindig az egyes emberekre kell figyelni.
Öröm volt számomra egy befogadó, családias csapathoz kapcsolódni a gyakorlati idő során.
A vendégeknek azt kívánom, hogy ne veszítsék el a reményt, legyen hitük továbblépni!
 Árpi:
Ez volt az első olyan hely, ahol szorosabb kapcsolatba kerültem a hajléktalanokkal. Az első napokban voltak bennem kérdések, hogy hogyan tud az itteni szociális munka eredményes lenni a vendégek körében. Olyan nagy hátránnyal indultak, küzdenek, hogy nem láttam a kapaszkodókat számukra. Biblaóra volt számomra az a pont, amikor megértettem a Csak Egyet különös küldetését, ott láttam a reményt felcsillanni az emberek szemében. Ez az a mód, amivel tovább tudnak lépni, Isten az, aki el tud bennük indítani folyamatokat. Hiszek benne, hogy ez az Istennel való találkozás lehet az első lépés számukra. Sokat tanultam a kollégáktól, a konfliktusmegoldó képességükből, személyes hozzáállásukból, nyitottságukból.

Szlovák testvéreink evangelizációja

Kiemelkedő esemény volt számunkra ebben a hónapban szlovák katolikus karizmatikus közösség vezetőinek látogatása Biblia óránkon.  A közösség  egyik vezetője, egykor maga is a kábítószer rabja, közvetlen módon tett tanúságot Krisztus szabadító erejéről ill. felkínálta a döntés lehetőségét azoknak, akik még nem döntöttek Jézus mellett. Többen elmondták a megtérők imáját és sokan kértek külön közbenjárást az alkalom után is, köztük olyanok, akik egyébként soha nem kérnek imádságot. Döbbenetes volt látni a valóban élő egyházat, ahol a szlovák értelmiségi és a magyar cigánygyerek együtt dicsőítik Istent és ahol valóban kiárad a Szentlélek ereje, gyógyulások szabadulások történnek. Várjuk őket vissza máskor is.  
 

A képre kattintva tekintsék meg az alkalmon készült képeket:

Támogasson  minket adója 1 %-ával!

Kérjük, támogasd adód 1%-ával
a Csak Egyet Szolgálat rászorultak között végzett munkáját!
Köszönjük!

Efrata Alalpítvány a Hajléktalanokért 
Adószám: 18242090-1-42

YWAM fiataljai szolgálnak nálunk

Március végén ismét nálunk jártak a YWAM fiataljai.
Nemzetközi missziójuk során az egész világon szolgálnak,
kapcsolódnak be az evangelizációba, s
konkrét szociális feladatokat is ellátnak.
A Csak Egyet Szolgálatnál vendégeink, hajléktalanok felé szolgáltak.
Hajat vágtak, maniküröztek, olyan vidáman és készségesen
mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog számukra.
Bár vendégeinkkel más nyelvet beszéltek, 
a gesztusaik, tekintetük olyan kedvességet 
sugárzott hajléktalanjaink felé, ami
vissza adta (ha csak egy időre is)
méltóságukat.

Köszönjük!

A képre kattintva tekintsék meg az esemény fotótárát:

Pénteki kézműves klub

Zsófi, aki évek óta önkénteskedik nálunk, kézműves klubot vezet péntekenként intézményünkben. Belép ebbe a világba, ahol fásult tekintetek, megviselt életek, durvaság és megkeményedett szívek vannak jelen. A legkitaszítottabb, agresszívabb, idegesítőbb (mert, sajnos van ilyen is) ember felé is olyan kitüntetett szeretettel, ítélet nélkül fordul, hogy csoda számba megy, amit tesz velük. Leül melléjük, hallgatja őket, figyel…és szépen lassan leolvadnak a páncélok, igazán látjuk, hogy megvalósul a vízió… Csak egyet szeretne véghezvinni: igazán szeretni, azt aki ott van. 
 

A képre kattintva tekintsék meg az alkalom fotóit:

Adományboltunk

Itt a tavasz, cserélődik a ruhatár, ha úgy érzed,
hogy nem vagy eléggé egyedi, vagy valamivel szeretnéd feldobni a stílusod,
gyere, nézz körül, válogass kiegészítőink közül!
Ha adományozni szeretnél, olyan dolgokat hozz,
aminek más is örülhet még!
(Konyhai eszközök, dísztárgyak, ékszerek, cipők, táskák, játékok)
Várunk a Lovag u. 18-ban, minden hétköznap 14:00-18:00 között!

 

Kövessenek minket!

          BOLT                        

 

Köszönjük segítségét!